måndag 16 april 2012

Snart är det November och ny frisk is :-)

För nu är nog pimpel-säsongen slut för mig, om inte Stormen kör något till helgen förstås för då kan man väl inte hålla sig, värst blir väl hur man skall förklara det hemma :-)

Om någon månad så börjar abborrarna nappa igen efter leken så då blir det säkert någon tur med pimpelbåten.Annars tycker jag att säsongen för min egen del har varit rätt så hyfsad, före Påsken i alla fall,
sedan gick det bara utför, men va fan då, jag tycker det är lika roligt ändå jag :-)

Tänkte ta det lite lungt under Påskhelgen och bara fiska på Hamra, men suget blev för stort så jag lurade med Finn (inte allt för svårt) till Lossjön på Påskdagen.
Tyvärr slarvade jag bort 3 timmar i fel ände av sjön och kom tillbaka till starten sista timmen och fiskade upp mig lite grann, men det hjälpte föga mot Laxens påse på över 8 kg med en hel del riktiga klunsar, den största tror jag var kring kilot.

Dagen därpå var det dax för en av årets höjdpunkter, nämligen 5-timmars på Storhamrasjön.
Den sjön är helt oförutsägbar, fisken är nästan alltid på olika ställen så man kan få leta ihjäl sig i fyra timmar för att sedan sista timmen vräka upp lekfisk på grunt vatten.
Starten i år blev på mitten av sjön så jag hade beslutat mig för att gå c:a 3 km upp efter vänstra landet, bäst att passa på när man är halvvägs, men det var kanske fel beslut då högsta vikterna kom från ett ställe neråt på sjön som jag har besökt med framgång några gånger tidigare.

Mago Göransson vann på över 17 kg, Grattis Mago, kanonbra fiskat.
Jag får väl vara lite nöjd ändå, för Mago fiskade tydligen på en av mina krokar :-)Bäst i bilen för dagen blev Göte som kammade hem en 4:e plats bland dom äldre herrarna och Steve som tog 5:e platsen bland seniorerna, Grattis på er.
Nästa år är jag med i täten igen, det känner jag på mig :-)Helgen 14-15 april hade vi sedan länge bokat upp för tävlingar i Bräcke, 6-timmars och Sösjön med roligt Jämtlandsfiske med vinnarvikter på oftast 10-20 kilo.
Men eftersom det var lite osäkert med isarna där så ändrade vi oss och åkte till Lofsdalen i stället, vet inte om det var rätt beslut för jag kan garantera att vi fått ett mycket bättre fiske i Bräcke, samtidigt som det var ett trevligt arrangemang i Lofsdalen, och sen fanns ju också chansen till att vinna stora prispengar där.
Två som verkligen visade vad dom går för var Stefan och Robin Gren som tog var sin 1:a
placering på Lödagen och Stefan tog även hem totalen för båda dagarna.
Janne Fredriksson slog till med en 2:a plats på Lördagen och även så i totalen,
Grattis till er grabbar, skitbra fiskat :-)I vårt gäng fick vi i alla fall några bra placeringar, Steve med en 6:e och en 8:e plats och Peter en 7:e plats, själv är jag glad att jag är med på båda resultatlistorna för det var många som nollade båda dagarna, med 350 startande på Lördagen så var det bara 92 som fick fisk, något bättre blev det på Söndagen.

Utlottningen på 10.000 kr på startkorten lyckades en av våra gäster från Motala vinna, jättekul och bra för oss, tack för käket i Sveg på hemvägen Peter, det var gott :-)

Resultat

Lossjön

Hamrasjön

Lofssjön

// Lars

Inga kommentarer: