Tjejmetet

Tjejmetet 
en mete tävling för tjejerTjejmetet arrangeras traditionellt vecka 32 (augusti) under Runn-dagarna  som en av många aktiviteter anordnade av föreningar med anknytning till sjön Runn i Falun-Borlänge området.

Mettävlingen riktar sig till tjejer i alla åldrar där de allra yngsta tävlar i en klass för sig, medan de mera fullvuxna tjejerna tävlar i samma klass oavsett om man är nybörjare eller proffs.

För att jämna ut oddsen en aning får endast toppknuten lina och max 4 meters spö användas. Fiskeplatserna väljs genom lottad utgång, dvs en numrerad lott bestämmer i vilken turordning man får gå ut till fiskeplatsen.

I princip kan den som vill fiska komma till tävlingen utan någon som helst utrustning, eftersom tillåtet bete i form av maggots och mask ingår i startavgiften. Kompletta metspön/linvindor finns att låna eller köpa och skulle det trassla med revar finns klubbens medlemmar till hands med reservlinor, flöten och krokar.

I det näringsrika vattnet i Främbyviken frodas enorma mängder av främst vitfisk såsom löja och mört, men även större fisk som braxen dyker förr eller senare upp under en tävling. Andra förekommande arter är gers, abborre, id, sutare och gädda. Assistans med håvning av grövre fisk tillhandahålls av klubbens medlemmar.

Efter invägningen av fångsten säljer klubben varm korv och dricka. Prisbordet fördelas därefter beroende på prestation och inte sällan visar det sig att nybörjaren hävdar sig väl så bra som den mer erfarne tävlingsfiskaren. Alla som får fisk får välja pris från prisbordet.

Välkomna till en trevlig tävling alla fiskesugna tjejer önskar Falubygdens SFK
Tid och plats meddelas här på bloggen samt tävlings-telefonsvararen några dagar innan  0243-239644

Resultat Tjejmetet 2009 
Resultat Tjejmetet 2011
Resultat Tjejmetet 2012
Resultat Tjejmetet 2013
Resultat Tjejmetet 2014 
Resultat Tjejmetet 2015
Resultat Tjejmetet 2016