Ungdomsaktiviteter

    
Sportlovsnappet 

Sportlovsnappet anordnas vanligtvis vecka 9 för skolledig ungdom upp till och med 18 år. Deltagarna tävlar i en yngre och en äldre klass i flickor respektive pojkar, sammanlagt alltså fyra klasser.

Vi håller till någonstans vid Runns lättillgängligare stränder, lite beroende på snöförhållandet på isen. Oavsett var tävlingen hålls brukar det inte vara något större problem att komma i kontakt med sjöns talrika bestånd av småabborre.

Klubben lånar ut kompletta pimpelspön och kanske en och annan skrylla till den som saknar lämplig utrustning. För den som inte har möjlighet att borra hål i isen själv, finns klubbens funktionärer till hands. Vuxna anhöriga är hjärtligt välkomna att assistera sina ungdomar med håltagning, trassel eller dödande av fisk. Att hålla i spöet och dra upp fisken ser vi dock helst att ungdomarna gör själva.

Efter tävlingen, som håller på i två timmar, bjuder klubben på varm korv och dricka, varefter alla som fått fisk får en medalj, förutom dom tre främsta i varje klass som belönas med pokaler.

Deltagandet i Sportlovsnappet är gratis.

Inbjudan kommer att finnas här på Bloggen och på skolor och fritidsgårdar i Falun med omnejd ett par veckor innan, och på vår telefonsvarare 0243-239644.

Glöm inte att ringa telefonsvararen före ni åker, tävlingen kan flyttas eller ställas in pga väder,-is förhållanden.

Mycket välkomna alla ungdomar samt funktionärer till en trevlig dag på isen önskar ungdomssektionen. 

Resultat tidigare år
Sportlovsnappet 2011
Sportlovsnappet 2012
Sportlovsnappet 2013
Sportlovsnappet 2014

___________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________Skolfriluftsdagar

I samband med att skolan ordnar uteaktiviteter kan klubben ställa upp med instruktioner, förevisningar och tillhandahållande av utrustning såsom pimpelspön, isborrar, skryllor, kompletta metspön, kastspön, håvar, fisksumpar, mäsk och bete.

Vinter
För att tiden på isen ska bli så njutningsfull som möjligt rekommenderar vi klädsel enligt flerskiktsprincipen dvs. minst 3 lager kläder på underkroppen och minst 4 lager på överkroppen. En vindtät jacka med huva är guld värd när fisken börjar nappa samtidigt som snålblåsten tar i. På fötterna har alla rutinerade vinterfiskare någon sorts välisolerade stövlar, typ Powerboots. Handskar och vantar är strängt förbjudet så länge man håller i pimpelspöt, men när det är dags att borra nya hål kan det var lämpligt att skydda händerna i något varmt. Torghandlarvantar i neopren med avklippta fingrar är en utmärkt kompromiss för att hålla kylan borta.
Vintertid brukar vi ordna en grillplats där deltagarnas medhavda matsäck kan tillagas.
Klubbens medlemmar ser helst att aktiveteter inte ordnas på onsdagar eftersom man då är upptagna av "mitt -i -veckan" tävlingar.

Sommar
Regnkläder och stövlar kan vara lämplig klädsel. En keps eller snygg hatt skyddar mot både sol och mygg.
Klubbens medlemmar ser helst att aktiveteter inte ordnas på torsdagar eftersom man då är upptagna av "mitt -i -veckan" tävlingar.