onsdag 31 oktober 2012

Tävlingsprogram 2012-2013

Nu finns vinterns tävlingsprogram inlagt
och som vanligt fyller jag på med tävlingar vart efter.

Även fastlagda DM Dalarna är uppdaterat efter distriktsmötet.

Vi syns snart på isen :-)
// Lars

16 kommentarer:

Anonym sa...

är de inte bättre att ni skriver falubygdens yrkesfiskare.... på sommaren drar ni upp över 1ton fisk sen när isen lägger sig så ska ni forsätta att dra upp lika mycket... ÄR DE FISKE VÅRD??

Lars Jansson sa...

Hej anonym !
Tala om vem du är så ska jag gärna förklara varför mycket av tävlingsfisket kan anses som fiskevård.
Du kan skicka ett mail direkt till mig om du vill.
// Lars

Anonym sa...

förstår inte hur man anser att de är fiskevård när man vecka efter vecka drar upp 30-60kg fisk ni tar ju upp allt som kommer i eran väg.. varför kan inte ni som andra fiskare köra c&r och ta fisk till behov...en sump å en våg hur svårt kan de vara? sen för mig veteligen är de ingen som har iventerat våra vatten.. sen att man måste ha fiskevård å fiska ut här å var är helt okej.. men inte år efter år.. se bara ett klubb mästerskap då tar ni upp över hundra kilo... i mina ögon även andras är de rena rama yrkesfiskeri..

steve jacobsson sa...

det var en feg sate som inte vågar ange sitt namn och då ska man vara tyst mvh steve jacobsson

Anonym sa...

Vad har namnet med detta att göra.. Väl bättre å skriva här hur ni tänker å förklara er.. Så undra vem som är feg ???Steve Jacobsson

steve jacobsson sa...

Att man inte vågar stå för sin åsikt men det förstår väll inte den anonyme.Det här är nog inte ditt forum. Läs det du är intreserad av istället om det finns något för dig??

Anonym sa...

jag står helt klar för min åsikt å ja läser det jag är intresserad av å de är just fiskeklubbar som drar upp massa fisk å sen kallar de fiskevård.. eller vad ni kallar de..men tydligen står inte ni för vad ni bedriver efter som ni inte kan svara på min fråga.. de är ju jäkligt märkliget... verkar ju vara ett känsligt ämne...

steve jacobsson sa...

vargvänner är ju å anonyma när dom har en åsikt. varför ska man förklara sig för en som inte vågar stå för vad hen skriver

Anonym sa...

Ha ha så du menar att att om ja skulle skriva mitt namn då skulle ja få en förklaring? Du bevisar ju bara att de finns en mening i vad ja säger efter som du inte kan svara på mina frågor..

steve jacobsson sa...

ja lars skrev ju till dig att mailade du honom så ska du få svar att det är fiskevård vi bedriver men anonyma påhopp ska inte få en förklaring. Det är bara fega och osäkra som är anonyma. Nu skiter jag i dig å dina innlägg .

Anonym sa...

Och vad har du med detta att göra då?? Fiskevård är inte i mina ögon när man tar upp flera ton år efter år.. Så ni klubbar bör börja tänka till å värna om våra fisk ... Ni ska ju framstå som ett gott exempel till våra framtida fiskare.. Eller ska inte dom få fiska för klubbarna har fiskat ur sjöar..

Unknown sa...

Dom beskattade sjöarna ännu hårdare förr i tiden och fisken var av grövre kaliber då sjöarna beskattades hårdare, så det bör hållas ännu mera tävlingar på våra vatten. du kan nämna en sjö som är ur fiskad med handredskap. Vi har haft och har tävlingar på vattnen kring Mora och ser ingen minskning av bestånden så nog räcker fisken till åt dig och flera där till!
Nog tycker jag du kan stå för dina åsikter men det ligger ingen trovärdighet i orden du skriver om du inte kan underteckna.
Bengt Sundberg

Anonym sa...

bengt du är ju på en nivå å förklarar saker.. men nu handlar de inte om alla vatten eller alla klubbar ja vet vissa klubbar som kör med c&r för att man ska värna om fisken å låta den växa till säg.. och ja förstår inte vad de har för större betydelse om jag är annonym eller inte ja lär väl kunna få svar på frågorna för de..?

Daniel Andersson sa...

Anonym.

c&r är viktigt att göra på stora fiskar för de är inte så vanliga.

Däremot att pimpla eller meta tusenbröder är enbart till nytta i de vatten där det finns så många.
Orsaken till detta är i regel att abborrarna blivit så många så de konkurerar ut födan för varandra. Därför är det viktigt med de stora fiskarna som äter de små och även att de små fiskas upp för att få ett bestånd av grövre fisk.

Lars Jansson sa...

Jag och anonym har pratat en del på mailen och har kommit bra överens och rett ut en del frågetecken.
Han hade en hel del tänkvärda saker att komma med som tex att våra hemsidor och bloggar ofta kan misstolkas av icketävlingsfiskare,
många tror att det enda vi gör är att vräka upp så mycket fisk som möjligt utan att bry oss det minsta.
Nu ser vi fram emot säsongens första tävling på Lördag
Ha de bra alla ni.

// Lars

PEOLISS sa...

Falubygdens sportfiskeklubb är en av cirka femton ideella föreningar som i huvudsak bedriver tävlingsfiskeverksamhet i Dalarna. Till skillnad från fiskevårdsområdesföreningar (fvof) äger vi inga vatten själva. De enda vatten som en sportfiskeklubb möjligtvis bedriver aktiv fiskevård i, är de vatten som de arrenderar av en fvof.
Arrendevattnen är ofta vatten med inplanterad fisk och således inte ämnat för tävlingsverksamhet. Eftersom tävlingsfisket i huvudsak genomförs i vatten med riktlig tillgång på småväxta bestånd av abborre och vitfisk, händer det ibland att vi raljerar med att vi bedriver fiskevård, till skillnad från fvof (som vi får betala sjöhyra till). I själva verket är det ytterst tveksamt om decimeringsfiske med handredskap har någon som helst effekt på texempel tusenbrödrabestånd. Exempel från Skåne, där obalans i fiskbestånd resulterat i försämrad vattenkvalitet, visar att det krävs kontinueliga åtgärder under flera år med mängdfångande redskap som nät/trål för att komma tillrätta med dominerande vitfiskbestånd.
Dalarnas femtontal sportfiskeklubbar är samtliga anslutna till riksorganisationen SPORTFISKARNA vilket bl.a innebär att vi följer etiska regler samt att vi inte får saluföra den fisk som vi fångar.
Inventeringar av vattendragen i Falu kommun genomförs av Miljöförvaltningen bland annat genom provfiske med översiktsnät, vattenprovtagning samt faunaundersökningar. Länstyrelsen har motsvarande ansvar för hela länet.
Förändringar i fiskbestånd kan förutom ökat/minskat fisketryck bero på naturliga variationer såsom temperatur/väderlek. Försurning och förbättrad rening av avloppsvatten är andra faktorer som påverkar sammansättningen av livet i våra vattendrag.
I takt med att vi fiskar ut våra hav, får vi hoppas att våra sjöar går ett bättre öde till mötes. Det ska bli spännade att se vilken av grupperna yrkesfiskare,fritidsfiskare eller sportfiskare som kan ta åt sig äran att långsiktigt förvalta den resurs som allas vårat vatten är.
vaya con dios //perolof