lördag 2 februari 2013

Telia-SM i pimpel vid Källviken

I dag avgjordes flera grenar i Telia-SM i Falun med omnejd, och vi stod som
arrangör för pimplings-grenen.
Jag var själv inte med och hjälpte till, jag smet undan och var i stället ute med
Erik Södergård och träningsfiskade, så jag vet inte så mycket om hur det gick.

Antar att P-O kommer att skriva ett inlägg om tävlingen senare.

Har i alla fall lagt in ett album med en massa foton som Bernt tog under dagen.
Klicka på bilden så kommer ni till albumet.// Lars

2 kommentarer:

PEOLISS sa...

Med tanke på senaste tidens bistra förhållanden för bedrivande av pimpelfiske, måste avsaknaden av sibirisk kyla,nordliga vindar, knädjupt snötäcke och gråmulen stöpis ha känts smått overklig för dagens deltagare. Bra jobbat av TeliaVärmland att få med sig solen i Karlstad till Dalarna! Närmast vindstilla var det åxå. Lite halkig is hindrade inte vissa att dra iväg längst bort, förbi Koholmen. En annan strategi för den som inte utrustat sig med broddar, var att stanna i starten. Ett bra val med tanke på att där fanns tre sysslolösa konsulter som gärna assisterade med håltagning, trasselutredning eller fiskavtagning för den som kanske inte fiskat varje dag i sitt liv. Fantastiskt hur snabbt man kan tillägna sig klassiska pimpeltrix såsom "väckarklockan", "godispåsen" och "flyende abborrynglet" om bara det finns en samarbetspartner på andra sidan isen. Imponerande. Även om sjön Runn är idealisk som tävlingsvatten kanske just Källviken som tävlingsplats inte är riktigt optimalt. Ett mera koncentrerat område skulle förmodligen passa bättre för ett liknade arrangemang.
Resultatmässigt stod lag Sundsvall i en klass för sig med dubbelt så mycket fisk som tvåan. En sportslig prestation gjorde lag Carlsson som med en timme kvar av tävlingen, gav övriga lag chansen att komma ikapp genom att avbryta sitt fiske och ägna sig åt den medhavda matsäcken. Mycket storsint av de tre damerna från Stockholm som precis hamnade utanför pallen i lagtävlingen och som sånär hade lagt beslag på ytterligare en pallplats individuellt.

Kenneth Lilja sa...

Kul att se att det finns några tappra Telianer kvar som håller i så det kan bli några Sm-tävlingar:-) Som gammal Teliaanställd(visserligen med Flextronics,Relacomvändan också)med 25 år inom jobbet så blev det ganska så många tävlingar genom åren. En av Sveriges mest legendariska fiskare, Kaj Jonsson från Kisa, var ju alltid med på svenska mästerskapen för Teliaanställda. Hela Kisagänget var för övrigt nästan alltid och högg topplaceringar. På vissa Sm var vi dryga 200 deltagare mellan varven. Kanske någon som var med nu har varit med på hela resan från det att vi började med Televerkets fisketävlingar? Nåväl, kul att fisketävlingarna fortlever för Telia:-) Bra jobbat/ Kenneth Lilja, Orsa