onsdag 12 februari 2014

Pimpel-SM ställs in / flyttas

 

Som alla vet så har vädrets makter inte alls varit med oss pimpelfiskare denna vinter.

Av säkerhetsskäl och i samråd med räddningstjänst och Sportfiskarna har vi tagit beslutet att vi tyvärr inte kan genomföra 2014-års pimpel-SM som planerat, på grund av dåliga isförhållanden.

Arrangemanget kommer att flyttas till jan,-febr, 2015, det skulle då innebära att det blir två stycken SM detta år, några datum för detta finns inte än så vi ber att få återkomma.

En normal vinter vid den här tiden på året brukar isen hålla c:a 30-40 cm på Runn och Ösjön, men i år är isen både tunn och ojämnt frusen, i dagsläget finns partier som inte kommit upp i 10 cm än.
Det kluriga är att dessa sämre partier har dykt upp lite var stans där det normalt brukar vara bra, därför är det ännu svårare för oss att säkerställa tävlingsområdena.
Jag kan inte minnas att isen varit så dålig något år sedan jag började tävlingsfiska.
Sista veckans mildväder har inte gjort saken bättre heller, och även om dom lovar kallare väder nästa vecka så kommer vi aldrig att hinna säkerställa tävlingsområdena före tävling.

Att vänta in i det sista med beslutet skulle bara medföra en hel del problem, inte bara för oss arrangörer utan också för alla långväga tävlande som skall avboka bussar och boende.

Ni som har möjlighet kan lyssna på Dalaradion i morgon kl 7, då kommer vårt pressombud Bernt Johansson göra ett uttalande.

Det här naturligtvis tråkigt för alla inblandade, men säkerheten måste gå i första hand.

Om vintern vänder tillbaka kanske vi i alla fall kan genomföra dom traditionella Falu.- och Borlängemästerskapen som planerat och då är ni varmt välkomna.
Mer info om detta kommer inom kort.

Läs mer här


Med vänlig hälsning.

Tävlings kommittén pimpel-SM 2014
1 kommentar:

Birgitta Stockhaus sa...

Mycket bra beslut! Och att ni tänker på säkerheten,,,ses nästa år,,