tisdag 30 april 2013

Nu är det slut på riktigt :-)

pimpelsäsongen alltså, för ska man hitta någon hållbar is nu så får man nog åka en bra bit norröver.

Sista tävlingarna den här vintern blev förlagda till Untorp några mil ovanför Orsa på Dyversjön och Hemsjön, två 3-timmarstävlingar.

Dyversjön som det inte hade tävlats på tidigare och inte många som har pimplat på över huvudtaget skulle visa sig vara riktigt rolig pimpelsjö med fin abborre när man väl hittade på dom.
Botten på sjön var mycket varierande med väldigt branta kanter, så det gällde att ha lite tur med hålen.

I pausen mellan tävlingarna fanns möjlighet att köpa tunnbrödsinrullade grillade falukorvsskivor som Laxen gjorde på löpande band, och var man godissugen så var Fäsa där och krängde kexchoklad  och läsk.

Eftermiddagstävlingen på Hemsjön var väl tänkt att bli dagens höjdpunkt då det brukar finnas mycket nappvillig fisk i den, både mört och abborre.
Eftersom våren gått så långt så fanns det en risk att lite för mycket smältvatten runnit i på lite för kort tid, och då brukar firrarna inte bli på så bra humör, och så var det såklart.

Även om fisket denna dag inte var helt på topp så var det en helt underbar avslutning på säsongen, alla var glada och belåtna efter denna suveräna tillställning.
Tack ska ni ha Jörgen Storm, Anders Laxen Axelsson och Jonny Fäsa Persson m.fl.

Och hur gick det då för oss från Falun, jo Finn och Steve tog var sin klasseger, jag själv lyckades med en 2:a och en 3:e plats och P-O även han en 3:e plats, och det är vi mycket nöjda med då det var många duktiga pimplare med.

Henrik Persson vinner överlägset på Dyversjön
Övriga resultat hittar ni här


Efter en liten tillbakablick på säsongen för min egen del så kan man konstatera att den började lika bra som den slutade i fjol, men tenderade att bli sämre mot slutet, men i det stora hela är jag helt nöjd med resultaten.

Några av tävlingarna minns man mer än andra och en av dom är 3:e deltävlingen i HDH-cupen som fiskades på Lössnan i Viksjöfors.
Med 30 cm snö på isen brukar inte fisket vara så bra, men att det skulle vara så dåligt kunde man aldrig tro, av 35 deltagare så var det bara 5 som fick fisk och jag var den enda som lyckades lura upp 2 små abborrglin.
Jag vägde in 58 gr och det räckte till en överlägsen seger över Stormen som hade 22 gr, vilket medförde att jag därmed också vann Cupen med två 1:or.

Sen är jag ju jätteglad att jag på Kättbosjön lyckades kvala in till SM nästa år, både individuellt och i lag.

Är det nu någon som fortfarande är pimpelsugen så går det ju även att pimpla sommartid från båten, och då brukar det vara lättast att hitta abborrarna intill någon risvål eller vid en djupkant.

Tycker man att det är svårt och hänga över relingen på båten och pimpla så kan man ju alltid montera ett rör med en diameter på 110mm i botten på någon gammal plasteka så lovar jag att det kommer att kännas nästan som på vintern, och för den optimala känslan så ska man även sitta på skryllan. 

Lite tokig måste man väl få vara :-)


Ha nu en bra sommar, så syns vi på isen igen om 6-7 månader :-)

// Lars

Inga kommentarer: